Ara, premem l’accelerador

0
313

Andreu Mas

Andreu Mas. Director de lliureimillor.cat

Les forces independentistes, a falta de menys d’un 14% per finalitzar el recompte, assoleixen una majoria absoluta. Una majoria prou amplia per governar i per engegar a tota màquina el procés de la independència. Això ha passat en un context on hi ha hagut la segona participació més alta de la història de la democràcia a Catalunya. Per tant, el “preu” del vot ha estat més car que no pas en un context amb menys participació. La independència ha guanyat en escons i en vots. Es digui el que es digui la suma de Junts pel Sí i les CUP sumen quasi vuit punts més que la suma de Ciutadans-PP-PSC. En el bloc del no, no s’hi pot sumar Unió ni Catalunya Sí Que Es Pot, que apostaven per una via federal. I segons com, tampoc hi hauríem de sumar el PSC. Per tant, els independentistes estem plenament legitimitats per fer via sense mirar ni un segon enrere.

No ens deixem véncer per tertulians, pels mitjans espanyols que manipulen els resultats i que els fan moure com volen. No ens deixem intimidar ni tan sols per aquest prop de 40% que ha dit no a la independència. Han d’acceptar el joc democràtic. Els independentistes potser haurem de fer un esforç perquè entenguin que som un sol poble i que no podem construir Catalunya sense ells, però no ens podem deixar intimidar pel seu volum i dubtar.

Si les decisions són justes, si s’assoleix suport internacional, molts dels que han votat “no” i que ho han fet per por canviaran d’opinió i se sumaran a un tren que ha d’anar des del dilluns a tota màquina.

Demanar als polítics que són els missatgers de la independència que no facin el burro. Cal que Junts Pel Sí i les CUP sumin respectant les seves diferències. Preocupa que les CUP puguin no acceptar Mas com a president i ara ens enroquem amb una baralla que l’únic que farà és donar ales als que volen mantenir l’estatus quo. Tothom, segur, haurà de sacrificar alguna cosa, l’important no és tant el què si no quan, perquè ara tot plegat és una qüestió de timings. Els nostres “enemics” no descansaran i avui mateix lluitaran en contra nostra. Polítics, teniu un mandat. No ens falleu.

Sense comentaris

Deixa un comentari