El Concurs de Castells de Tarragona també premiarà els millors grups de grallers i timbalers

0
705
Foto: www.castells.cat

L’Ajuntament de Tarragona ha convocat el segon concurs dels grups de grallers i timbalers en el marc del Concurs de Castells, que premiarà les tres millors colles i que consta de 2.500 euros en premis. Segons informen fonts municipals, l’objectiu dels guardons és reconèixer la tasca d’aquests grups de músics i donar-los un nou impuls perquè es dignifiqui aquest aspecte fonamental del món casteller. Els grups de grallers i timbalers de les 42 colles participants al XXVI Concurs de Castells tindran l’oportunitat de guanyar el seu propi concurs, ja que en aquesta edició també es valorarà la interpretació dels músics a l’hora d’alçar els castells i també d’entrar a plaça. Els criteris de valoració se centraran en dos àmbits: l’estrictament musical i l’execució del castell -on s’analitzarà la precisió en l’execució de l’aleta o del toc de sortida en el moment adequat, entre d’altres.

Els tres primers premis es lliuraran el diumenge 1 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça. El primer premi és de 1.200 euros, inxa d’honor i diploma; el segon, de 800 euros i diploma, i el tercer, de 500 euros i diploma. El jurat valorarà per igual les colles que utilitzin tant les gralles seques com les dolces o baixes. Serà causa de penalització les colles que utilitzin instruments de percussió no propis a la formació tradicional. El jurat estarà format per músics de reconegut prestigi com Xavier Orriols, Josep Ricard Martí ‘Pinyu’, David Morlà i Roser Olivé.

La primera edició del concurs de grallers i timbalers es va celebrar al 2012 i en aquella ocasió es va guardonar, ‘ex aequo’, els grups dels Castellers de Sant Cugat, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Reus.

Sense comentaris

Deixa un comentari