La UB estudiarà l’efecte ‘Pokémon Go’ en museus i en patrimoni mundial de la Unesco

0
340

La Universitat de Barcelona (UB), la Universitat de la Prefectura d’Osaka (Japó) i l’Institut Nacional d’Antropologia i Història de Mèxic han iniciat un projecte conjunt d’investigació per estudiar l’efecte ‘Pokémon Go’ en museus i llocs catalogats com a Patrimoni Mundial per la Unesco.

En un comunicat emès aquest dijous, la UB ha fixat com un dels objectius de l’estudi la identificació d’experiències i bones pràctiques, així com l’exploració de noves estratègies per a la captació de nous públics a partir de les ‘caceres’ de ‘Pokémon’ en aquests llocs.

El projecte ha començat amb un mapa de les experiències existents en col·laboració amb els professionals dels museus i del patrimoni mundial responsables de la gestió de públics, ja que ‘Pokémon Go’ està generant un acostament de públic no habitual a aquests espais.

A més, a les experiències innovadores organitzades per diferents entitats, com el Metropolitan Museum of Art de Nova York (Estats Units), s’afegeixen també les restriccions que ha estat imposades en llocs que pretenen evitar la banalització del conflicte i el culte, com els memorials de l’Holocaust o els centres de culte.

Els resultats de la investigació es presentaran al III Congrés Internacional de Turisme Cultural que es farà a Còrdova (Andalusia) el 23 i 24 de febrer del 2017.

Sense comentaris

Deixa un comentari