No la deixaven matricular a Andalusia perquè havia fet Literatura Catalana i ara diuen que va ser un malentès

0
368
Rectorat de la Universitat de Còrdova. Foto: Rafael Jiménez - Ateneo de Córdoba, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34956570

Carmen Hidalgo no n’havia tingut prou amb un currículum impecable per poder-se matricular a la Universitat de Còrdova. El sistema universitari d’Andalusia no li acceptava les notes de selectivitat de Literatura Catalana i Literatura Castellana perquè no es fan en territori andalús. A l’hora de buscar equivalència a aquestes assignatures, el sistema no l’hi acceptava: la seva inscripció s’havia rebutjat tres vegades.

Durant l’estiu havia presentat al·legacions a la universitat andalusa, a la Junta autonòmica i, fins i tot, al Ministeri d’Educació. Fins ara no havia rebut resposta i l’havien qualificat com “el caso catalán”.

Abans d’acabar el Batxillerat, tant ella com la seva tutora es van assegurar que tindria la porta oberta a estudiar a la Universitat de Còrdova, quan els seus pares ja havien decidit tornar a la seva Andalusia natal per qüestions laborals. Ara, però, es trobava que no es complia el que diu la llei: que les proves d’accés a la universitat serveixen per estudiar a qualsevol facultat de l’estat.

La família havia decidit tornar a Catalunya perquè la Carmen pugués continuar els estudis, tot i que caldrà veure què fan després que l’aparició de la notícia ha desloquejat la situació. Ara diuen que tot ha estat un malentès i que finalment es pot matricular.

*Font: CCMA

Sense comentaris

Deixa un comentari