Salpen de Barcelona els dos vaixells de Dones Rumb a Gaza per denunciar el bloqueig d’Israel

3
676

Aquest dimecres han salpat des de Barcelona els dos vaixells de la iniciativa Dones Rumb a Gaza que intentaran trencar el bloqueig de l’Estat israelià a la costa palestina. L’Amal i el Zaytouna, amb passatge i tripulació integrament formada per dones, tenen previst arribar a Gaza a primers d’octubre.

Aquesta iniciativa s’inscriu en la Coalició Internacional de la Flotilla de la Llibertat (CIFL), que des de l’any 2010 organitza accions per arribar a Gaza per mar i de manera totalment pacífica des de diferents indrets del planeta. Fins ara, cap de les quatre flotilles anteriors organitzades per la coalició ha pogut arribar a port, interceptades per les forces israelianes en aigües internacionals.

Prèviament, Rumb a Gaza i la CIFL havien anat organitzant actes i xerrades al moll Bosch i Alzina del port de Barcelona per donar a conèixer la iniciativa i aconseguir suport per a la travessia. La iniciativa Rumb a Gaza pretén posar de manifest la tasca de totes les dones palestines en la resistència contra l’ocupació israeliana, i també fer ressaltar el paper de totes les dones que participen en col·lectius i grups de suport a Palestina. “Les dones són les que sofreixen amb més intensitat el perjudicis del bloqueig”, ha explicat Paulina Reyes, catedràtica d’Història Econòmica de la Universitat d’Estocolm i membre de la tripulació.
Així doncs, prop de trenta dones han salpat aquest dimecres a bord dels dos vaixells per creuar el Mediterrani en una mostra de solidaritat. Han sortit després de les vuit del vespre amb destinació a Gaza, tot i que abans d’arribar-hi faran escala en diversos ports per difondre la seva causa. La Coalició Internacional de la Flota per la Llibertat vol denunciar el bloqueig que pateix la franja de Gaza per part de l’Estat d’Israel i la inacció de la comunitat internacional. Segons assenyala un informe de les Nacions Unides de l’any 2012, “la situació a la franja de Gaza s’ha deteriorat fins a un punt que podria esdevenir inhabitable en els propers anys”.
En la festa de comiat, a les 18.30 h al moll de Bosch i Alzina, hi han participat Amparo Sánchez, Marinah Ojos de Brujo i Les Kolontai. Una cercavila des de la plaça de Colom ha servit per començar l’acte de comiat, en què han participat grups de solidaritat amb Palestina i representants de l’Ajuntament. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha exigit en el seu parlament “el final de l’ocupació i la defensa dels Drets Humans a Palestina”.
 

 

 

3 COMENTARIS

Deixa un comentari