La Casa Llorenç Villalonga estrena ‘Converses entre llibres’, tertúlies lectores a Palma i Binissalem

0
232
Manuscrit de 'Bearn', de Vilallonga.

 

636-1La Casa Llorenç Villalonga de Binissalem (comarca des Raiguer) posa en marxa un nou cicle de tertúlies literàries que tindran lloc des d’ara fins el proper mes de juny a diferents indrets de Binissalem i Palma, incloent-hi diverses sessions a tres llibreries de Palma: Drac Màgic, Ratacorner i Embat llibres.

El cicle duu per títol Converses entre llibres, i és coordinat per l’especialista Jesús Revelles. La sessió inaugural anirà a càrrec de l’escriptor i antropòleg Albert Sánchez Piñol, que oferirà la xerrada “De l’antropologia a la literatura”, el pròxim dilluns 10 d’octubre, a les 19.30h, al CC La Misericòrdia, de Palma.

“Converses entre llibres” convoca els lectors al plaer compartit i multiplicat de llegir i comentar alguns títols que són clàssics de la literatura universal, a través de sessions de tertúlia i diàleg entre els participants amb un únic requeriment previ: dur la lectura feta de casa.

En aquesta primera edició del cicle, les sessions van dedicades a autors i títols ben canònics: des de les obres de Shakespeare i Txèhov, Carson McCullers fins a J. M. Coetzee i els clàssics de la narrativa catalana, entre d’altres. Les lectures programades permeten viatjar arreu de la tradició literària occidental, tot descobrint les claus d’aquests textos i rastrejar-ne el seu influx en les narratives contemporànies.

Les sessions són dirigides per l’especialista Jesús Revelles i comptaran amb convidats de luxe, a través dels quals es podrà fer una aproximació de primera mà a les ‘lectures germinades’ que cadascun d’aquests textos ha propiciat: les versions cinematogràfiques d’Agustí Villaronga, la narrativa fantàstica d’Albert Sánchez Piñol, els muntatges escènics de Pep Tosar, entre d’altres. El programa inclou diverses sessions que ens permetran descobrir el pòsit literari inherent a tot acte de creació contemporani, com la relectura de Shakepeare a la llum de la seva influència en les ficcions contemporànies –a càrrec dels especialistes Jordi Balló i Xavier Pérez–, o el repàs d’algunes rondalles mallorquines com a expressions de motius universals que es perpetuen en les narratives d’avui, a càrrec de Jaume Guiscafrè.

Les sessions estan concebudes com a espais de tertúlia i intercanvi d’impressions. Es potenciarà la participació activa dels assistents. Per a cada sessió es proposa una o dues lectures, que centraran la conversa. Els assistents rebran un dossier de lectura que els permetrà complementar els seus coneixements sobre el títol comentat. La participació en les sessions és lliure, si bé està subjecta a la inscripció prèvia. La reserva de plaça garanteix la qualitat de l’experiència i la disponibilitat de materials complementaris per a tots els assistents.

Més informació i inscripcions a info@fundaciocasamuseu.cat

Sense comentaris

Deixa un comentari