Festival de Cinema Ciutadà Compromès: ‘El Terrer’, 2.300 republicans afusellats a Paterna

0
200

En el marc del 2n Festival de Cinema Ciutadà Compromés (FCCC), organitzat per Acicom amb la col·laboració de l’Octubre CCC, es projecta El Terrer, un poble emmudit, d’Óskar Navarro i Sergi Tarin.

Paterna amaga al seu cementeri una de les històries més dramàtiques de la repressió franquista, ja que 2.300 republicans van ser afusellats en un camp de tir proper anomenat El Terrer. Durant anys s’assassinà en fer-se de dia i en fer-se de nit. Una “rutina” de 40 morts diaris que no passà desapercebuda en un poble obligat a callar i tancar els ulls. El documental descriu la tasca en contra de l’amnèsia d’alguns habitants del poble. Tot cosit pel fil de Josefa Celda i la seua feina sense descans per exhumar les restes de son pare, a una les fosses del cementeri.

Direcció Óskar Navarro i Sergi Tarin (2012)
Durada: 95’
Projecció inclosa dins del 2n Festival de Cinema Ciutadà Compromés (FCCC) organitzat per Acicom amb la col·laboració de l’Octubre CCC
Entrada lliure

Acicom és una jove associació cívica, nascuda el novembre del 2009, conformada per un grup de persones resistents, dedicada a termes de mitjans i cultures de la comunicació, per a defensar els drets de la ciutadania. Treballen per a millorar la dieta mediàtica (premsa, ràdio, món editorial, llengua, etc.).

logo-acicom

Sense comentaris

Deixa un comentari