Suport del Cercle Català de Negocis al primer civil sobiranista cridat a declarar a l’Audiència

0
450
Santiago Espot.

El Cercle Català de Negocis (CCN) ha denunciat al seu web la situació de Santiago Espot, president de la plataforma independentista Catalunya Acció, que ha de comparèixer aquest dilluns, 7 de novembre, davant l’Audiència Nacional en qualitat d’investigat per haver promogut, suposadament, la xiulada a l’himne espanyol i a Felip VI a la final de la Copa del Rei del 2015. Així doncs, es converteix “en el primer ciutadà perseguit per l’Estat espanyol per la seva ideologia política”.

La xiulada al camp del Barça el dia de la final de la Copa va comportar una allau de multes contra una dotzena d’entitats independentistes. La més castigada va ser aleshores la promotora inicial del manifest que convocava la protesta, que era Catalunya Acció, amb una sanció de 70.000 euros, i el seu president, Santiago Espot, amb 90.000 euros a títol individual.

Ara el CCN censura “la falta d’independència del sistema judicial espanyol i la vulneració sistemàtica dels drets fonamentals”, tenint en compte que l’Audiència Nacional va dictaminar el 2009 que les xiulades a l’himne estaven emparades per la llibertat d’expressió i que no es podien considerar “una conducta injuriosa en els termes descrits en el Codi Penal envers el cap d’Estat”.

Però el cas va ser reobert per la mateixa Audiència Nacional, “després d’alguns afinaments”, segons indica el CCN, amb la qual cosa “es lesionava el dret a la llibertat d’expressió i es prosseguia la persecució política de sobiranistes”, obviant l’article 20 de la Constitució, que esmenta la protecció del dret d’expressió i la no possibilitat de restricció ni censura d’aquest dret.

El CCN reitera en el text el seu suport “a tots els ciutadans i polítics que estan sent perseguits per la maquinària de l’Estat espanyol per la seva ideologia política”.

Per la seva banda, Espot crida a reaccionar i a enfrontar-se a l’Estat que aplica aquests càstigs: “Si no plantem cara en situacions com aquesta, poden acabar amb l’independentisme com si fos un problema de trànsit: a còpia de multes”. i també remarca que és “el primer català, des de l’inici del procés, que va a l’Audiència Nacional despullat institucionalment”.

Sense comentaris

Deixa un comentari