La USTEC-STES porta a debat el trilingüisme en les jornades ‘Llengües assetjades’

0
413

USTEC-STEs ha organitzat unes jornades sobre llengua i educació els dies 13 i 14 de gener al palau Maricel de Sitges, amb el títol de Llengües assetjades, que portaran a debat, entre d’altres, l’amenaça en forma de trilingüisme que plana sobre les llengües minoritzades . Participaran en les jornades STEi de les Illes, STEPV del Païs Valencià, STEG de Galícia, SUATEA d’Astúries i STEILAS d’Euskal Herria.

Per als organitzadors, el model “trilingüista” que es va promovent i que plantegen diversos governs és una greu amenaça que utilitza el prestigi social de l’anglès com a veritable cavall de Troia que amaga el propòsit del retorn del castellà com a llengua vehicular. Aquesta estratègia comportaria l’arraconament de les llengües minoritzades a les aules i, més greu encara, com a llengua de convivència i relació als centres educatius.

Les jornades, doncs, posaran sobre la taula l’ofensiva dels “poders polítics i judicials” contra les diferents llengües de l’Estat espanyol i l’assetjament lingüístic de què són objecte el basc, el gallec, l’asturià i el català. Els representants dels diversos territoris exposaran l’estat de la qüestió en cada cas, el grau d’implantació social i educatiu de la llengua pròpia, les perspectives i accions de futur, i el nivell d’amenaça per a la seva pervivència davant “forces poderoses hostils”.

Podeu consultar el programa aquí 

 

 

 

Sense comentaris

Deixa un comentari