El Premi Òmnium de Comunicació durà el nom de Muriel Casals

0
282
Jordi Cuixart, en l'homenatge a Muriel Casals.

colau homenatge a Muriel casals

El Premi Òmnium de Comunicació que cada any s’entrega dins la Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes, es rebatejarà amb el nom de Premi Muriel Casals, en reconeixement de l’expresidenta d’Òmnium Cultural. El guardó, que a partir d’ara també es dotarà econòmicament amb 3.000 euros, vol donar a conèixer els esforços dels professionals de la comunicació per prestigiar l’ús de la llengua i projectar la cultura dins els Països Catalans.

Òmnium vol retre, d’aquesta manera, homenatge a qui va ser-ne presidenta entre els anys 2010 i 2015 en el primer aniversari de la seva mort. “Us emplacem a passar de l’enyorança a l’esperança”, ha dit el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. “Estem plenament convençuts que el millor homenatge a la Muriel és la victòria, una victòria sense vencedors ni vençuts”, ha assenyalat.

El Premi Muriel Casals estarà dotat amb 3.000 euros gràcies a la donació feta per la filla de Muriel Casals. Laia Gasch ha cedit íntegrament a Òmnium Cultural la indemnització per l’accident que va patir Muriel Casals, que va ser atropellada per un ciclista a Barcelona el gener del 2016.

L’actual Premi Òmnium de Comunicació, nascut el 2009, és hereu dels premis de ràdio i televisió que s’entreguen des de l’any 1980. Alguns dels guardonats han estat la revista Enderrock (2016), els programes 30 Minuts i Quèquicom de Televisió de Catalunya, el programa El Món a RAC1 i el diari electrònic Vilaweb.

L’expresidenta d’Òminum, Muriel Casals, ha rebut aquest dilluns al vespre la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona a títol pòstum, lliurada per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. El ple municipal va aprovar l’abril de l’any passat lliurar-li aquest reconeixement. L’acte, celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament, ha comptat amb la presència del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que ha glossat la figura de Casals. També hi han estat presents el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

En el marc dels actes d’homenatge a Casals, la sala d’actes de la seu nacional d’Òmnium Cultural també passa a anomenar-se a partir d’avui Sala Muriel Casals.

 Font: Òmnium Cultural

Sense comentaris

Deixa un comentari