Crida a fer mems en català i occità pel Dia Internacional de la Llengua Materna

0
1007

Aquí teniu uns quants mems de mostra. Ara us toca a vosaltres. Que les xarxes vagin plenes de mems originals en català i en occità per demostrar en l’àmbit internacional que als Països Catalans llengua i humor van plegats.

La Direcció General de Política Lingüística (DGPL), el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i el centre terminològic TERMCAT celebren aquest any el Dia Internacional de la Llengua Materna promovent la creació de mems en català per participar en l’anomenat “repte del mem en la llengua materna”, una iniciativa d’abast internacional de Rising Voices que té com a objectiu difondre la diversitat lingüística a les xarxes socials.

El repte del mem en llengua materna consisteix a crear un mem original i divertit en català; afegir-hi les etiquetes #MemeML i #català i publicar-lo a Twitter o Facebook. També es pot compartir el mem amb altra gent d’arreu del món i reptar altres persones perquè creïn més mems i estenguin la proposta. Podeu crear mems de moltes maneres diferents. Al peu d’aquest escrit hi ha una relació de recursos que els promotors de la iniciativa aporten per facilitzar la tasca.

El Dia Internacional de la Llengua Materna és una jornada declarada per la UNESCO, que se celebra cada 21 de febrer des de l’any 2000, per promoure la diversitat lingüística, cultural i el multilingüisme. El català, una llengua molt vigorosa en l’àmbit d’internet i les noves tecnologies, i l’occità han de fer un bon paper en aquesta diada. El repte està llançat.

Celebrem la diversitat lingüística amb un mem en català!

Celebram eth Dia dera Lengua Mairau en tot promòir era creacion de mems en aranés

Eines per crear mems

http://www.memegen.es/

https://memegenerator.net/memes/popular/alltime

https://livememe.com/

http://www.memecreator.org/create

https://makeameme.org/

http://memedad.com/

https://imgur.com/memegen

Sense comentaris

Deixa un comentari