El Diplocat porta a debat a la Universitat de Tours el dret d’autodeterminació

1
358

El proper 16 de març, la Universitat François-Rabelais de Tours acollirà un debat amb experts acadèmics catalans i francesos sobre el dret a l’autodeterminació postcolonial, posant un èmfasi especial en el cas català.

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), juntament amb l’UFR Lettres et Langues de la Université François-Rabelais de Tours (França), organitza el dijous 16 de març la jornada “Vers un droit à l’autodétermination postcolonial? Le cas catalan”. La benvinguda anirà a càrrec d’Alexis Chommeloux, director de l’UFR Lettres et Langues, i d’Albert Royo, secretari general de Diplocat. A continuació, tindrà lloc una taula rodona moderada per Jorge Cagiao, professor adjunt a la Universitat de Tours. Hi participaran Guillaume Tusseau, catedràtic de l’Escola de Dret de Sciences Po, que parlarà sobre la filosofia jurídica del dret a decidir; Antoni Abat Ninet, catedràtic de dret constitucional comparat a la Universitat de Copenhaguen, que oferirà una perspectiva comparada del dret a l’autodeterminació en diferents democràcies occidentals; Emanuel Castellarin, catedràtic de Dret Públic a la Universitat d’Estrasburg, que tractarà el referèndum d’autodeterminació de Catalunya des del punt de vista del dret internacional; Christine Guillard, professora adjunta en Dret Públic a la Universitat François-Rabelais de Tours, que ho farà des del punt de vista del dret de la Unió Europea; i Eva Pons, professora titular de Dret Constitucional a la Universitat de Barcelona i membre de la Comissió Jurídica Assessora del Govern de la Generalitat de Catalunya, que enfocarà el cas català des del punt de vista de la Constitució espanyola.

 

Programa (en francès)

És imprescindible confirmar l’assistència a info@diplocat.cat

L’acte serà retransmès en directe per internet i es podrà seguir via Twitter (@ThIsCatalonia i #ICDCatalogne)

  • Organitzat conjuntament amb:

    Université François-RabelaisLa université François-Rabelais, repartida per tota la ciutat de Tours (al centre-oest de França), compta amb set unitats de formació i recerca, dos instituts tecnològics universitaris i una escola politècnica. Permet realitzar estudis molt diversos (arts i ciències humanes, dret, economia, gestió i comerç, lletres i llengües, salut, ciències i tecnologies…). Amb més de 40 laboratoris reconeguts a nivell nacional i internacional, la Universitat de Tours és la primera institució de recerca pública a la regió Centre de França.

    Font: Diplocat 

1 comentari

  1. Bona iniciativa.
    Com a membre de Constituïm, autors de la Proposta de Constitucio per a la Republica Catalana, crec que hi tindriem aportacions a fer. Al casal de la Generalitat a Perpinyà, en l.acte que en col.laboracio amb la seva univetsitat I IEC es va organitzar, estant.hi convidat a participar com a ponent un gran debat que, acabat el nostre text, pren ara major interes.
    Sebastià Sardiné Torrentallé, sardine@icab.cat,,

Deixa un comentari