Arxivada la causa contra l’alcaldessa de Berga per no despenjar l’estelada

0
266

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Berga ha acordat arxivar la causa oberta contra l’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, investigada per dos delictes electorals per no haver despenjat l’estelada en les campanyes del 27S i del 20D.

El jutge considera que penjar una bandera estelada no pot entendre’s com un acte de propaganda electoral. L’acta disposa el sobreseïment lliure del procediment judicial “per no ser els fets constitutius de delicte”.

Contra l’alcaldessa de Berga hi havia oberts dos procediments i la Fiscalia en va demanar l’acumulació, i així es va acordar. Per tant, se substanciava un sol procediment, que és el que s’ha resolt en aquesta resolució.

L’alcaldessa diu que aquesta sentència és una bona notícia perquè crea un precedent davant les absurditats, diu, que comet l’Estat espanyol.

“El que estem veient és que s’estan intentant jutjar per via judicial uns conflictes que són estrictament de caràcter polític i, que per tant, l’Estat espanyol utilitza altres vies que veiem que no tenen cap tipus de caràcter independent entre elles. En aquest sentit, veiem que es tracta d’una bona notícia pel fet que estableix un precedent davant aquestes absurditats a les quals l’Estat espanyol ens té força acostumats últimament.”

La Junta Electoral havia requerit a l’Ajuntament de Berga que retirés la bandera, però, davant la negativa del consistori, van ser els Mossos d’Esquadra els que, per ordre judicial, van retirar l’estelada de la façana consistorial.

L’alcaldessa va ser detinguda al novembre per no anar a declarar per aquest cas ni la primera vegada que va ser citada el 5 d’abril ni la segona, el 17 d’octubre.

Sense comentaris

Deixa un comentari