L’Associació d’Escriptors lliurarà la Lletra Lila a Isabel Robles amb motiu del 8 de març

0
260
Isabel Robles recita en un acte literariiii. Fotografia: PRATS i CAMPS

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) entregarà la seva Lletra Lila a Isabel Robles. Es tracta d’un reconeixement a la trajectòria cívica i literària que atorga la junta territorial de l’AELC al País Valencià.

L’acte tindrà lloc el divendres 10 de març, a les 20.30 h, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València. Serà presentat per Maria Saiz, una de les fundadores del col·lectiu Gargots. La poeta i traductora eivissenca Nora Albert (Helena Alvarado) farà una glossa sobre Isabel Robles, i la cantautora d’Oliva Clara Andrés oferirà un recital pensat especialment per a l’ocasió.

L’acte finalitzarà amb un sopar literari, pel qual cal reservar abans del 8 de març (15€ per persona) a aelc@escriptors.cat

Isabel Robles és professora, poeta, traductora i crítica literària. A més de participar en antologies col·lectives, ha publicat els reculls de poesia L’Espiral (1994), Llibre dels adéus (2009) i Les sabates i altres poemes (2014) i ha traduït de l’anglès poetes com Myrna Lamb, Anne Sexton o e. e. Cummings. Ha estudiat, des d’una perspectiva de gènere, l’obra d’autores com Kate Chopin, Carme Riera, Montserrat Roig, Isabel-Clara Simó o Virginia Woof. Paral·lelament, Isabel Robles ha mantingut una important activitat com a crítica i divulgadora de l’obra d’escriptores valencianes actuals, a través d’articles a la premsa i en revistes culturals i literàries com ara Levante-emv o L’Aiguadolç, i de la participació en incomptables recitals, col·loquis i actes literaris.

Isabel Robles serà la segona escriptora distingida amb la Lletra Lila. L’any passat, el primer en què es va lliurar, el reconeixement va ser per a la poeta, narradora i traductora Encarna Sant-Celoni.

Sense comentaris

Deixa un comentari