Carles Puigdemont: “Sé que els ajuntaments esteu preparats”

0
570

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha llançat aquest divendres a Palamós (Baix Empordà) un missatge clar de suport als ajuntaments independentistes: «Sé que esteu preparats». El president també ha assegurat que «som només a uns mesos de la raó per la qual es va constituir l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)».

Puigdemont s’ha mostrat convençut que les institucions municipals i supramunicipals tampoc no fallaran en el tram final del procés independentista, «tal com no heu fallat als ciutadans durant els anys de la crisi». El president de la Generalitat ha estat l’encarregat de tancar l’Assemblea General de l’AMI, que ha tingut lloc al Teatre La Gorga del municipi empordanès i que ha reunit representants de més de 200 de les institucions locals.

El plenari de l’Assemblea General ha aprovat de forma unànime l’informe de gestió presentat per l’executiva, presidida per l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras. En el seu discurs davant del plenari, la presidenta ha encoratjat els electes a continuar mobilitzats, en la fase decisiva del procés, on caldrà «unitat, tant d’entitats com de partits». Lloveras ha instat els càrrecs a fer cas omís de la «guerra bruta i la judicialització en la qual s’ha instal·lat el govern de l’Estat espanyol» sense ni voler sentir a parlar de diàleg polític.

Segons les dades presentades a l’Assemblea General, el 31 de desembre del 2016 formaven part de l’AMI un total de 838 organismes (787 ajuntaments, 36 consells comarcals, les 4 diputacions, 9 Entitats Municipals Descentralitzades —EMD— i el Consorci del Lluçanès). Dels municipis adherits, el 49% d’alcaldies l’ocupen membres de CiU; 31%, d’ERC; 9%, de llistes d’independents; 6%, del PSC; 2%, de la CUP; 2%, d’ICV, i 1%, de MÉS. Algunes de les accions destacades de l’exercici 2016 han estat la campanya per internacionalitzar el moviment independentista i l’impuls al registre de l’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT).

Font: AMI

Sense comentaris

Deixa un comentari