El CPNL i el Liceu firmen un acord de col·laboració per potenciar la llengua i la cultura

0
208

La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, i el director general de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, Roger Guasch, han signat aquest dilluns al matí un conveni de col·laboració amb la finalitat de fomentar l’ús social de la llengua catalana i de difondre el patrimoni i la llengua i la cultura catalanes a tota la població. Aquest conveni posa de manifest la voluntat explícita de les dues entitats de treballar activament i conjuntament, a través d’activitats de forment cultural adreçades a col·lectius vinculats amb el CPNL.

El Consorci segueix, d’aquesta manera, la seva línia de col·laboració amb les entitats i els organismes distribuïdors de llengua i cultura per donar context sociocultural a les activitats de foment de l’ús i el coneixement de la llengua que generen els seus centres i, sobretot, a la iniciativa del Voluntariat per la llengua.

Segons el conveni signat, el Gran Teatre del Liceu ofereix, en el marc del seu projecte social, avantatges i condicions especials per als alumnes dels cursos, les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua i els treballadors del Consorci per assistir a les funcions de temporada i per a altres activitats de l’entitat, com ara visites guiades.Per la seva banda, el CPNL es compromet a difondre, entre els seus usuaris i a la societat en general, l’adhesió del Gran Teatre del Liceu com a entitat col·laboradora del Consorci i donar a conèixer a través dels canals de comunicació dels 22 centres de normalització lingüística aquest acord de col·laboració.
Després de la signatura, Franquesa ha destacat que la voluntat del CPNL “és apropar les persones que no tenen el català com a primera llengua a l’entorn cultural i que hi participin en igualtat de condicions que la resta de ciutadans. La signatura del conveni amb el Liceu és un bon exemple d’aquest trinomi entre llengua, cultura i equipaments culturals”. A continuació, Guasch ha afirmat que “el Liceu és social o no serà” i que qualsevol iniciativa que permeti l’acostament del públic és positiva per a la institució. “Amb aquest conveni el Liceu col·labora amb la normalització lingüística, que permetrà trencar barreres”, ha afegit.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l’any 1989 com a òrgan territorial d’aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El CPNL desenvolupa estratègies i accions per garantir l’extensió territorial del coneixement i l’ús de la llengua catalana.

Sense comentaris

Deixa un comentari