El TERMCAT actualitza el ‘Lèxic de fàrmacs’ en línia, que conté més de 3.000 termes

0
224

Coincidint amb la celebració a Barcelona del congrés Infarma 2017, el TERMCAT i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona publiquen l’actualització anual del Lèxic de fàrmacs. Concretament, s’han incorporat a l’obra les noves denominacions comunes internacionals de fàrmacs aprovades al llarg del 2016, i és el fruit del treball conjunt de totes dues institucions per mantenir aquest repertori de terminologia permanentment actualitzat.

El Lèxic de fàrmacs conté més de tres mil termes, amb la denominació catalana i la categoria lèxica; els equivalents en castellà, francès i anglès; les accions terapèutiques o els mecanismes d’acció més habituals de cada fàrmac (antibiòtic, immunomodulador, antivíric, etc.), i el número CAS, una identificació numèrica, única per a cada compost químic, que atorga el Servei de Resums Químics (Chemical Abstracts Service, CAS), la divisió d’informació de la Societat Americana de Química.

Les denominacions s’hi poden consultar a partir del català, el castellà, el francès i l’anglès, i també a partir de les accions terapèutiques i del número CAS. Així mateix, es poden consultar separadament en l’apartat Noves incorporacions les noves denominacions comunes internacionals aprovades durant el 2016.

Aquest lèxic va ser editat en paper el 2008 pel Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, i cada any se’n publica en línia l’actualització. Enguany, es difon acompanyat d’un vídeo que divulga, de manera visual, el contingut i la utilitat del Lèxic de fàrmacs.

Font: El blog del TERMCAT


 

*El blog del TERMCAT destaca, d’entre tots els continguts disponibles a www.termcat.cat, els que vinculen la terminologia amb l’actualitat, ja sigui amb motiu de notícies aparegudes als mitjans de comunicació, d’esdeveniments que tenen lloc al nostre entorn o d’activitats en els àmbits culturals, industrials, científics i acadèmics amb ampli ressò informatiu. També compartim per mitjà d’aquest blog els termes discutits a l’Antena de Terminologia.

Aquest blog està obert als comentaris dels lectors, que seran publicats si són pertinents respecte del tema del blog; si respecten les normes de conducta que han de seguir els usuaris d’Internet i si no contenen dades de caràcter personal ni informació publicitària. Recordeu que si el que voleu és resoldre una consulta terminològica, cal que la feu per mitjà del Servei d’atenció personalitzada del Cercaterm.

Sense comentaris

Deixa un comentari