Tot a punt per engegar el Festimatge de Calella

0
153

El Festimatge, Festival de la Imatge de Calella (el Maresme) celebra la XII edició de l’1 al 23 d’abril. Entre les novetats d’enguany destaca una col·laboració especial amb Ràdio Calella TV, per ampliar la cobertura informativa i la difusió de les activitats que es porten a terme, i la creació del carnet del Festimatge, amb el qual es vol premiar la fidelitat.

Calella tornarà a ser la ciutat de la imatge durant el mes d’abril i un any més esdevindrà punt de trobada dels amants del cinema i la fotografia. 23 exposicions de fotografia, 110 curtmetratges, 3 tallers de fotografia, 2 sortides fotogràfiques i culturals, presentacions de llibres, el Mercat del Col·leccionista, sessió de cinema 9,5 i mostra de treballs realitzats amb foundfootage… són algunes de les propostes que ofereix el Festimatge d’aquest any.

'Northern lights', d'Eduard Mendoza
‘Northern lights’, d’Eduard Mendoza

El Festimatge comença amb la inauguració del dia 1 d’abril, a les 21 hores, amb la projecció d’un videomapping sobre la façana de l’Ajuntament Vell, realitzat per Marçal Mora. Durant l’acte, presidit pel president de Foto-Film Calella, Xavier Rigola, i l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, es farà la presentació de totes les activitats que reunirà el festival. La inauguració donarà pas a la primera de les activitats del Festimatge, la inauguració de l’exposició principal, que s’exposa a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell, Talibés, de Manuel Viola, que hi serà present.

El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge.

Reuneix tres certàmens que, originàriament, se celebraven per separat: la Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 44a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que ja té 41 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 23 anys de vida, que destaca per la quantitat de curtmetratges seleccionats que projecta durant el festival, més d’una tercera part dels treballs presentats.

 

 

Cita a Instagram

Enguany, el Festimatge continua amb el Concurs a Instagram, que premia la millor fotografia relacionada amb l’edició actual. Entre l’1 d’abril (moment de la inauguració del Festimatge) i el 22 d’abril a les 24 hores, es poden fer i enviar tantes fotografies com es desitgi.

Durant l’acte de cloenda del 23 d’abril es projectaran les 10 fotos finalistes i es donarà a conèixer la guanyadora, que rebrà una nit per a dues persones a un Vilar Rural. (#festimatge2017, @festimatgecalella, www.facebook.com/festimatge, www.twiter.com/festimatge)

Tràiler del Festimatge del 2016

Si en voleu més informació, cliqueu aquí

Sense comentaris

Deixa un comentari