El Moviment Franjolí per la Llengua i el Casal Jaume I presenten el decàleg del català a la Franja

0
299
Vall-de-roures, al Matarranya.

La situació de la llengua catalana a la Franja de Ponent és molt precària. El trencament generacional de la llengua per via familiar és un fet que es posa de manifest en molts indrets del territori. L’escassa presència del català a l’escola, a les institucions públiques o als mitjans de comunicació hi fa d’agreujant.

En vista d’aquesta situació, el Moviment Franjolí per la Llengua i el Casal Jaume I de Fraga_ACPV llancen conjuntament una campanya per fomentar l’ús social i la dignificació del català, així com la conscienciació lingüística dels catalanoparlants de la Franja: Els 10 manaments dels franjolins.

Es tracta d’un decàleg amb recomanacions lingüístiques per als catalanoparlants de la Franja, siguin o no d’origen en aquesta zona dels territoris de parla catalana, per ajudar a canviar certs comportaments lingüístics del dia a dia que van en detriment de la llengua pròpia.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de la campanya de la xarxa d’entitats d’Enllaçats per la Llengua “Sant Jordi: llengua normalitzada, literatura sense fronteres”.

decàleg resumit

 

Sense comentaris

Deixa un comentari