Els directors de TV3 i IB3 parlen de televisions i llengua en un acte muntat per Acció Cultural

0
226

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) s’ha fixat com a següent objectiu de la seva tasca a favor de la llengua i la cultura la recuperació de la ràdio i televisió valencianes, el senyal de TV3 i la reciprocitat amb IB3. Arran del canvi polític al País Valencià i a les Balears, ACPV s’ha marcat una agenda amb objectius concrets de promoció de la llengua i la cultura. Després d’haver aconseguit, juntament amb altres entitats, partits i organitzacions sindicals, que la competència lingüística siga una condició per a l’accés a la funció pública valenciana, com a resultat de mesos de negociacions, reunions i diàleg, “ara és el moment de les nostres televisions”, assenyalen a ACPV.

Precisament dissabte passat, 29 d’abril, l’entitat va organitzar la “Festa de les nostres Televisions” al Jardí de Vivers de València, en la qual per primera vegada es va poder veure una actuació conjunta de les tres televisions, amb la participació del Club Súper 3 de TV3, Na Bimbolles d’IB3 i el Rock Babalà de l’antiga RTVV.

En aquesta mateixa línia, aquest divendres ACPV ha organitzat una conversa debat amb els directors de TV3, Vicent Sanchis, i IB3, Andreu Manresa, a les 19.30h, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (C/ Sant Ferran, 12, València). Amb el títol de “TV3 i IB3: balanç de l’experiència, vies de futur i col·laboració entre televisions”, la proposta és conèixer de prop l’experiència dels dos models de televisió i ràdio actualment en funcionament. La idea és aprofitar la trobada per parlar, també, de possibles vies de col·laboració, més enllà de la simple reciprocitat de recepció d’emissions.

ACPV ha anunciat que continuarà treballant “en el doble sentit de l’actuació pública i de les gestions privades” per garantir la recuperació de les nostres televisions al més aviat possible, ja que en ple segle XXI no es pot garantir el futur d’una llengua minoritzada si no té accés als mitjans de comunicació de masses, que continuen essent la ràdio i sobretot la televisió”.

Font: ACPV

Sense comentaris

Deixa un comentari