La comunitat sikh de Catalunya presenta un llibre d’aprenentatge de català per a la comunitat panjabi

0
319

La Plataforma per la Llengua presenta Els de cinc rius a Catalunya, un llibre orientat a la comunitat panjabi que viu a Catalunya per aprendre el català d’una manera “fàcil i didàctica”. L’ONG del català, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i de la Comunitat Sikh de Catalunya, ha editat 5.000 exemplars d’aquest llibre, que regalarà als membres de la comunitat que parlen panjabi perquè el tinguin com una eina d’aprenentatge de català. És un manual bàsic de català-panjabi elaborat per facilitar l’aprenentatge del català a la comunitat de parla panjabi de Catalunya.

Els de cinc rius a Catalunya permet comprendre i traduir les paraules més bàsiques del vocabulari català i panjabi, i està dividit en tres apartats diferenciats. El primer serveix per entendre el vocabulari bàsic com l’abecedari, els pronoms, els colors o expressions de temps i de lloc. La segona part del llibre ajuda a entendre els verbs i les seves construccions i conjugacions i, finalment, el llibre recrea diverses situacions comunicatives en forma de conversa perquè els aprenents puguin fer ús del català en àmbits quotidians com anar a comprar, a la feina, en un restaurant, al metge o a la biblioteca.

La redacció del llibre ha anat a càrrec de Gagandeep Singh Khalsa, portaveu de la Comunitat Sikh de Catalunya –col·lectiu format per més de 12.000 membres que precisament va guanyar el IV Premi Martí Gasull de la Plataforma per a particulars i entitats que han lluitat per la defensa de la llengua i la cultura–. El llibre inclou un pròleg del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, una presentació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i una salutació del president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder.

Precisament, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, presidirà la presentació d’aquest llibre que es farà aquest dimarts, 9 de maig, a les set de la tarda, a l’Auditori del Palau de la Generalitat.

Font: Plataforma per la Llengua

 

Sense comentaris

Deixa un comentari