Nova taula rodona de Llengua Nacional: ‘Per a què serveixen els filòlegs?’

0
729

El 7 de març d’enguany va tenir lloc a la Casa Golferichs el primer acte del cicle «Parlem-ne!», amb què l’Associació Llengua Nacional vol debatre públicament temes d’actualitat de la llengua catalana.

En l’acte, sobre la nova Gramàtica de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), i amb una sala plena de gom a gom, hi van intervenir Neus Nogué, professora del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona; Josep Ruaix, gramàtic i escriptor, i Ernest Rusinés, cap d’assessorament lingüístic de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

El gran èxit tant de públic com de qualitat dels ponents va carregar les piles d’una renovada associació, que per no perdre pistonada ha preparat la segona taula rodona del cicle, amb el títol Per a què serveixen els filòlegs? En aquesta ocasió, Llengua Nacional posa sota els focus la filologia catalana, uns estudis que pateixen amb especial duresa la crisi de les humanitats. L’objectiu, expliquen fonts de l’associació, és “reivindicar la validesa d’aquest ensenyament, explicar que la feina dels filòlegs té una gran incidència social i denunciar la deixadesa de l’Administració en la promoció i defensa de la filologia catalana.

Les ponents convidades aquesta vegada són Montse Ayats, presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana; Gemma Pellissa, professora i escriptora, i Mireia Plana, activista i presidenta de la Plataforma per la Llengua.

La sessió tindrà lloc el dilluns 29 de maig, a les set del vespre, al Centre Cívic Sagrada Família (Provença, 480, Barcelona).

Font: Llengua Nacional

Sense comentaris

Deixa un comentari