El Voluntariat pel valencià d’Escola Valenciana estrena la segona edició a l’Ajuntament de València

0
175

L’Ajuntament de València ha acollit per segona vegada el voluntariat lingüístic d’Escola Valenciana, dotze anys després de la seua creació, l’any 2005. Amb aquesta iniciativa, l’equip de govern té la intenció de potenciar el valencià dins l’administració i, d’aquesta manera, oferir un millor servei a la ciutadania, perquè puga comunicar-se en les dues llengües cooficials.

L’acte s’ha desenvolupat a l’hemicicle de l’Ajuntament de València i ha comptat amb les intervencions del coordinador del programa Voluntariat pel valencià, Vicent Font; la presidenta de la CAPPEPV, Laura Font; la responsable del Voluntariat pel Valencià, Dariana Groza; el regidor de l’Àrea de Govern Interior de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo; el cap de gabinet de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de València, Vicent Anyó, i dues parelles lingüístiques, una de l’edició 2016, i l’altra de la nova promoció.

La bona acollida que ha tingut el programa del Voluntariat pel valencià entre el funcionariat de l’Ajuntament de València no s’ha fet d’esperar: s’han inscrit uns 151 aprenents i 78 voluntaris. En el conjunt de les dos edicions s’han posat en contacte 486 persones, de les quals 312 són aprenents, i 75, voluntaris. El portaveu d’Escola Valenciana, Vicent Font, ha manifestat la satisfacció d’encetar la segona edició del Voluntariat pel valencià entre els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de València, i ha comentat que «desenvolupar una activitat centrada en el diàleg, l’expressió oral, resulta molt atractiu i enriquidor perquè posa en joc totes les habilitats de la llengua de forma pràctica i, alhora, contribueix a millorar la fluïdesa».

Per la seua banda, la presidenta de la CAPPEPV, Laura Font, ha agraït a l’Ajuntament de València la seua implicació i ha felicitat els participants en el Voluntariat pel valencià: «Oferir una llengua i tractar d’acostar a la nostra cultura gent que no ha tingut la possibilitat d’estudiar en valencià és un regal que volem compartir amb tothom». I ha conclòs: «Compartim la nostra llengua, volem parlar valencià tothora i en tots els àmbits, volem viure en valencià, volem que la nostra llengua estiga normalitzada a l’escola, al carrer, al cinema, a les administracions…».

 

Sense comentaris

Deixa un comentari