El front unitari de progrés al País Valencià prepara “una gran manifestació de país” contra els PGE

0
745
Representants de les entitats firmants del manifest, avui a les escales de la Llotja de València.

El País Valencià cada cop té més clar l’elevat grau d’espoli econòmic persistent que ha practicat l’Estat espanyol contra les comarques valencianes. Aquesta consciència ha comportat la difusió dels greuges i el convenciment per una bona part de la població que cal mobilitzar-se contra els Pressupostos Generals de l’Estat. En aquests moments, entitats, partits i sindicats de progrés consideren que ja hi ha una massa crítica de la ciutadania que vol fer sentir la seva veu enfront d’un Estat omnímode.

Així doncs, el millor que podien fer era donar exemple i constituir un front comú, una proposta transversal que permetés avançar en la lluita contra l’espoli i, a més, fer-ho en clau de país. Les organitzacions plantegen una aplicació gradual d’accions que ha de culminar amb una gran manifestació unitària el 10 de juny a València.

I mans a l’obra. Aquest dijous al matí, a les escales de la Llotja de València, ha estat llegit pels periodistes Alfons Pérez i Reis Juan el comunicat unitari Crida pel Finançament Valencià (que podeu llegir més avall), en nom de les organitzacions següents:

Intersindical Valenciana, Escola Valenciana, Esquerra Republicana del País Valencià, Esquerra Unida del País Valencià, Plataforma pel Dret a Decidir, Assemblea per les llibertats contra la repressió-València sense mordassa, Plataforma de les persones en situació de dependència del PV/CV, Podemos, Plataforma per la Llengua País Valencià, Poble Lliure, les CUP de Biar i Almàssera, POSI, 15M, L’Ullal-L’Or dels valencians, BEA, JODaD, SEPC, Societat Coral El Micalet…


 

Crida pel finançament valencià

Les últimes setmanes s’han fet públiques les dades dels Pressupostos Generals de l’estat de l’any 2017.

Mentre que la inversió mitjana de l’Estat espanyol se situa en 185 euros per habitant, algunes comunitats autònomes, com Castella i Lleó, en reben 405. Nosaltres, els valencians i les valencianes, rebem 119 euros per habitant, la xifra més baixa de tot l’Estat espanyol; és a dir, que la inversió, respecte a la ja minsa de l’any 2016, baixa un 33,8%.

Davant aquesta situació, que es porta repetint els últims 15 anys, i davant la manca de recursos i infraestructures al nostre territori, fruit, en gran part, del maltractament financer sostingut a què ens sotmet el govern espanyol, any darrere any, hem de donar una resposta social contundent per a fer-nos escoltar com a poble maltractat que som.

Els valencians i les valencianes no volem pagar i callar. Volem cridar PROU! La situació actual del nostre autogovern és crítica, i cal revertir-la sense esperar un moment més.

Estem davant d’un estat d’emergència social i de falta de recursos per al nostre territori, a causa d’un sistema de finançament profundament injust que ens castiga com a societat i que augmentarà la precarietat que ja sofreixen, especialment, els nostres sectors més desfavorits.

Moltes són les necessitats del nostre país, i molts els anys que portem denunciant-les:

Sense corredor mediterrani, ni infraestructures adients per al creixement, sense sistema financer propi i demanant els nostres diners a Madrid, a tornar amb interessos (en forma del pervers FLA), no podem cobrir les necessitats del nostre territori i de les persones que hi vivim. Per això cal que s’escolte la nostra veu com a poble ací, a Madrid i on calga, per denunciar l’espoli sistemàtic, que patim històricament, i no ens deixa avançar.

Som ací, perquè volem un futur de benestar i llibertat per a la societat valenciana.

I som conscients que el problema del finançament valencià, que afecta a tothom qui vivim en aquest territori, necessita la implicació de tots els estrats de la nostra societat: món empresarial, treballadors i treballadores, gent aturada, dependent, jubilada, desnonats, estudiants, organitzacions sindicals, polítiques, socials, Govern, administracions públiques, càrrecs electes, etc.

Per tot això, les organitzacions convocants volem fer una crida a la societat valenciana per eixir al carrer massivament, prendre el protagonisme, i manifestar el nostre rebuig als Pressupostos Generals de l’Estat d’enguany, denunciar l’espoli sostingut que sofrim i declarar que volem tindre accés a les claus de la caixa.

Fem una crida pel finançament valencià i vos convidem a tothom a sumar-vos al manifest i manifestació que tindrà lloc a València el 10 de juny a les 18 hores, des del Parterre fins a la plaça de l’Ajuntament, amb el lema:

RETIRADA DELS PRESSUPOSTOS. CONTRA L’ESPOLI, VOLEM LES CLAUS DE LA CAIXA

Donem suport a aquesta crida: Intersindical Valenciana, Escola Valenciana, Esquerra Republicana del País Valencià, Esquerra Unida del País Valencià, Plataforma pel Dret a Decidir, Assemblea per les llibertats contra la repressió-València sense mordassa, Plataforma de les persones en situació de dependència del PV/CV, Podemos, Plataforma per la Llengua País Valencià, Poble Lliure, les CUP de Biar i Almàssera, POSI, 15M, L’Ullal-L’Or dels valencians, BEA, JODaD, SEPC, Societat Coral El Micalet…

 

 

al El Micalet…

Sense comentaris

Deixa un comentari