Ja hi ha prop de 50 organitzacions de progrés del País Valencià que promouen una mobilització històrica contra “l’espoli” de l’Estat

0
556

A hores d’ara, prop de 50 organitzacions de tota mena del País Valencià (culturals i de defensa de la llengua, sindicals, polítiques, socials…) ja s’han adherit a la campanya que vol conscienciar sobre l’elevat grau d’espoli econòmic que ha practicat l’Estat espanyol contra les comarques valencianes. La culminació serà una gran manifestació el 10 de juny que centrarà les reivindicacions en la retirada dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), en l’expressió que els valencians estan tips de l’espoli econòmic i en la reclamació “Volem les claus de la caixa” per fer una administració de pressupostos de proximitat als ciutadans i cobrir les seves autèntiques necessitats.

En aquests moments, entitats, partits i sindicats de progrés consideren que ja hi ha una massa crítica de la ciutadania que vol fer sentir la seva veu. I n’és prova concloent que van creixent les organitzacions que se sumen al front comú, transversal, que permet avançar en la lluita contra l’espoli, i fer-ho en clau de país en un nivell de mobilització històric en terres valencianes. Les organitzacions plantegen una aplicació gradual d’accions que ha de culminar amb la gran manifestació unitària el 10 de juny a València.


 

Crida pel Finançament Valencià

(Podeu adherir-vos al manifest aquí)

Les últimes setmanes s’han fet públiques les dades dels pressupostos generals de l’estat de l’any 2017. Mentre la inversió mitjana de l’Estat espanyol es situa en 185 euros per habitant, algunes comunitats autònomes, com Castella i Lleó en reben 405. Nosaltres, els valencians i les valencianes, rebem 119 euros per habitant, la xifra més baixa de tot l’Estat espanyol; és a dir, que la inversió, respecta la ja minsa de l’any 2016, baixa un 33,8 %.

 Davant aquesta situació, que es porta repetint els últims 15 anys, i davant la manca de recursos i infraestructures al nostre territori fruit, en gran part pel maltractament financer sostingut a què ens sotmet els governs espanyols, any darrere any, hem de donar una resposta social contundent per a fer-nos escoltar com a poble maltractat que som.
Els valencians i les valencianes no volem pagar i callar. Volem cridar PROU! La situació actual del nostre autogovern, és crítica, i cal revertir la situació sense esperar un moment més.
Estem davant d’un estat d’emergència social i de falta de recursos per al nostre territori, a causa d’un sistema finançament profundament injust que ens castiga com a societat i que augmentarà la precarietat que ja sofreixen, especialment, els nostres sectors més desfavorits.
Moltes són les necessitats del nostre país, i molts els anys que portem denunciant-les: Sense corredor mediterrani, ni infraestructures adients per al creixement, sense sistema financer propi i demanant els nostres diners a Madrid, a tornar amb interessos (en forma del pervers FLA), no podem cobrir les necessitats del nostre territori i de les persones que hi vivim. Per això cal que s’escolte la nostra veu com a poble ací, a Madrid i on calga, per denunciar l’espoli sistemàtic, que patim històricament, i no ens deixa avançar.
Som ací, perquè volem un futur de benestar i llibertat per a la societat valenciana.
I som conscients que el problema del finançament valencià, que afecta a tothom qui vivim en aquest territori, necessita la implicació de tots els estrats de la nostra societat: món empresarial, treballadors i treballadores, gent aturada, depenent, jubilada, desnonats, estudiants, organitzacions sindicals, polítiques, socials, Govern, administracions públiques, càrrecs electes, etc.
Per tot això, les organitzacions convocants volem fer una crida a la societat valenciana per eixir al carrer massivament, prendre el protagonisme, i manifestar el nostre rebuig als Pressupostos Generals de l’Estat d’enguany, denunciar l’espoli sostingut que sofrim i declarar que volem tindre accés a les claus de la caixa.
Fem una crida pel finançament valencià i vos convidem a tothom a sumar-vos al manifest i manifestació que tindrà lloc a València el 10 de juny a les 18 hores, des del Parterre fins a la plaça de l’Ajuntament, amb el lema:
RETIRADA DELS PRESSUPOSTOS. CONTRA L’ESPOLI. VOLEM LES CLAUS DE LA CAIXA


Subscriuen el manifest i la convocatòria
· 15M
· Associació de Veïns d’Orriols-Rascanya
· AMPA IES la Patacona
· Ateneu Popular del Parc d’Alfafar
· Avusan
· Bloc d’Estudiants Agermanats
· Bloc i País
· Ca Revolta
· Compromís La Pobla Llarga
· Compromís per Silla
· Col·lectius per la Llengua i la Cultura Castelló
· Coordinadora d’Escoles en Valencià de La Costera
· Coordinadora pel Valencià Horta Nord
· Coordinadora per la Llengua Terres del Vinalopó
· Coordinadora per l’Ensenyament en Valencià en la Ciutat de València (CAPPEV)
· CUP Almàssera
· CUP Biar
· Decidim
· El Tempir
· ERPV
· Escola Valenciana
· Estat Valencià
· EUPV
· Intersindical Valenciana
· Iniciativa Animalista
· JODaD
· Joves del País Valencià – Compromís
· Joves PV La Pobla Llarga
· L’Or dels Valencians
· LAMBDA
· Nova Muixeranga d’Algemesí
· Penya Llevantinista Tòtil
· Penya Usapista La Valenciana
· Plataforma de les Persones en Situació de Dependència CV
· Plataforma per la Llengua País Valencià
· Poble Lliure
· Podem
· Podem Alboraia
· POSI
· SEPC
· STM Intersindical Valenciana
· STEPV
· Societat Coral El Micalet
· Assemblea per les llibertats i contra la repressió – València Sense Mordassa
cartell crida finançament valencià

Sense comentaris

Deixa un comentari