L’Europa celebra la cloenda del pla d’extensió de l’ús de la llengua ‘Escapulats, fem equip en català!”

0
276
Una sessió dels tallers al club escapulat.

A començaments d’any, el Club Esportiu Europa i la Plataforma per la Llengua van unir forces per fomentar el català com a llengua d’ús vehicular al camp de futbol per part dels entrenadors i jugadors del club. L’objectiu d’aquesta col·laboració era que els joves fessin les activitats de lleure en llengua catalana i, per tant, “facilitar-los que els contextos vivencials on es desenvolupen aquestes activitats es vehiculin en català”.

Doncs bé, el pla s’ha acabat de manera satisfactòria i aquest dissabte, 20 de maig, a les dotze del migdia, la gent de les dues entitats celebrarà la cloenda de la iniciativa. La Plataforma entregarà 1.400 bosses portabotes a tots els jugadors de l’Europa. El material, que porta imprès el lema Escapulats, fem equip en català!, és un obsequi després de les activitats per les quals han passat prop d’un centenar de persones en els darrers cinc mesos.

Durant aquest temps, s’han fet dues sessions teòriques i diversos acompanyaments pràctics als tècnics del club gracienc perquè potenciïn l’ús de la llengua catalana en les seves converses habituals al terreny de joc.

Aquest dissabte seran els futbolistes de l’escola del CE Europa els que rebran les bosses portabotes de mans de Mar Forcada, membre de l’executiva de la Plataforma per la Llengua. A més, l’ONG del català explicarà la voluntat de fer extensiva aquesta formació a altres clubs perquè facin passos per viure, futbolísticament, plenament en català.

 

Font: Plataforma per la Llengua

Sense comentaris

Deixa un comentari