Elena situa la nova centralitat política en el referèndum i crida a “preservar” l’espai del Pacte

0
230

El Pacte Nacional pel Referèndum ha fet aquest divendres festa grossa al Palau de Congressos de Catalunya. Els del i els del no plegats. Prop de 3.000 persones s’han congregat a l’auditori del Palau en l’acte central que ha culminat les campanyes d’adhesions organitzades pel Pacte Nacional pel Referèndum. I tot molt “transversal”, o sigui, que el pacte ha tingut la virtut de ser plural, de constituir un punt de trobada dels Comuns i Junts pel Sí, de la CUP i el Partit Demòcrata, partits, sindicats, entitats i persones de tota mena i condició. La suma d’un conjunt de sensibilitats disposades a treballar per fer possible el legítim dret de votar dels catalans.

De fet, estava previst que el protagonisme de l’acte se cedís a les entitats socials i que els partits hi anessin a “escoltar”. Entre d’altres, hi havia representats entitats del tercer sector, excursionistes i de l’esport, líders sindicals i de les patronals catalanes, fundacions… Un dels objectius del Pacte ha sigut expressar, precisament, que hi ha una majoria de ciutadans a Catalunya que donen suport al referèndum.

Joan Ignasi Elena, portaveu del Pacte, ha assegurat que “hi ha una revolta democràtica de milers i milers de ciutadans que volen votar no o que dubten i que volen sentir arguments, volen sentir debat i volen votar”. Elena ha afegit que aquests ciutadans “no volen ser tutelats, volen votar: diuen ben alt que el  i el no no divideixen, que el que divideix és tractar-los de menors d’edat, que el que divideix és la mentida i la manipulació”.

El coordinador del Pacte ha proclamat que, a hores d’ara, la “nova centralitat” del catalanisme és el referèndum, i ha reclamat que “es preservi” aquest lloc de trobada que ha afavorit el Pacte Nacional, amb les seves “diferències”. Així, ha afirmat que el futur de la plataforma el decidiran les entitats i les institucions que el formen.

Elena, acompanyat de la resta de membres de l’executiva, ha exhibit múscul i ha explicat que el nombre de suports recollits ja supera els 500.000: «Amb aquestes adhesions i amb aquesta força ens adrecem a l’Espanya democràtica i moderna, perquè es rebel·li contra la foscor i contra el passat, contra el silenci, contra l’amenaça i contra la por».

Elena ha interpel·lat el president Puigdemont, present a l’acte, perquè gestioni «aquest immens suport al referèndum: som dipositaris d’aquest enorme tresor que no és propietat de ningú, sinó de tots els que som aquí, i en darrer terme, del nostre país, del poble de Catalunya».

El discurs del portaveu ha tancat un acte que ha omplert el Palau de Congressos de Catalunya, en el qual també han intervingut Rubén Wagensberg, de la Plataforma Casa nostra, casa vostra; Bel Olid, presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC); el cineasta Pere Portabella, i el poeta granadí Luis Garcia Montero. També s’ha donat veu a entitats que integren el Pacte i s’ha visualitzat el suport d’una quarantena de personalitats internacionals que donen suport al referèndum.

L’acte s’ha acabat amb una foto de família dels coordinadors del Pacte, les entitats que l’integren i el president Carles Puigdemont, la presidenta Carme Forcadell i Gerardo Pisarelllo, alcalde accidental de Barcelona. També han estat presents a l’acte els membres del govern, l’expresident Artur Mas, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, els expresidents del Parlament de Catalunya, diputats i senadors dels partits que donen suport al referèndum, els responsables dels sindicats, cònsols i altres personalitats.

PNR

Sense comentaris

Deixa un comentari