Decidim fa una crida al País Valencià a fer costat al poble català

0
333

Des dels territoris dels Països Catalans arriben felicitacions i desitjos per a un final reeixit del procés arran del comunicat fet aquest dissabte pel president i pel vicepresident de Catalunya, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, acompanyats del Govern i dels diputats i diputades que conformen la majoria del Parlament català.

En aquest cas, la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, Decidim, ha estat una de les organitzacions que s’han apressat a celebrar que l’1 d’octubre es pregunti al poble català: “Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?”.

Per a la plataforma que lidera Antoni Infante, “la resposta és binària, però el fet de fer la pregunta i contestar-la només pot tindré un camí, que és el de la democràcia”. “Una democràcia que s’exerceix”, afirmen els sobiranistes valencians, “amb la participació política de la ciutadania, i votar en un referèndum és això. Perquè la democràcia és no tindre por a la llibertat. Perquè la democràcia i la valentia van sempre mà a mà”.

Decidim, en aquest sentit, fa una crida al poble valencià a fer costat a les institucions democràtiques catalanes i al poble català. “Nosaltres som demòcrates. La democràcia està per a exercir-la”.

Sense comentaris

Deixa un comentari