El Sirga Festival de Flix trenca fronteres i suma París i Nova York a l’innovador certamen

0
105

El singular i potent festival Sirga – Músiques de Recerca i Patrimoni de Flix (Ribera d’Ebre) continua  amb la seva estratègia de trencar fronteres geogràfiques i de creació sonora i musical. Els organitzadors del festival van forts i aquest mes de juny han programat dos concerts a dues ciutats que s’afegeixen enguany al calendari del Sirga Festival: París i Nova York.

Pel que fa al concert que tindrà lloc a la població francesa de Bagnolet, a tocar de París, aquest dissabte, 17 de juny, hi haurà obres per a violoncel d’Adolfo Kaplan i Demian Luna, instal·lacions audiovisuals de Raquel Garcia Tomàs i Josep Sanz, i música electroacústica i vídeo de diversos autors.

Quant a l’aventura americana, de fet no és nova del tot, ja que l’any passat es va establir una col·laboració amb una associació de compositors de Chicago per promoure activitats del Sirga. De fet, enguany hi ha previst que el programa de ràdio Relevant TONES, de Seth Boustead de Chicago, faci la retransmissió d’obres programades al Sirga festival a Nova York.

Sí que és nova la incorporació al circuit de la ciutat novayorkesa. El dia 22 de juny hi haurà un concert  de música catalana per a saxo i electrònica amb Joan Martí Frasquier, i obres acusmàtiques, gràcies a la col·laboració del Sirga festival amb l’Institut Ramon Llull, Placa Base (Illes Balears) i el Festival Internacional de Música electroacústica de Nova York.

 

El festival

El Sirga Festival l’organitzen l’Associació d’Amics del Jazz de la Ribera d’Ebre i l’Associació Cultural La Cana, encapçalats pel músic i artista sonor de Flix Joan Bagés, i amb la col·laboració dels 11 ajuntaments implicats enguany (Flix, Riba-roja d’Ebre, Móra d’Ebre, Ginestar, Miravet, Masdenverge, Salou, Horta de Sant Joan, Amposta i Tortosa). En l’edició actual, el festival ha ampliat dates i seus: durarà des del 29 d’abril fins a l’11 de novembre, i hi participen un total d’11 poblacions. No faltaran en aquesta edició artistes i grups de renom internacional com Alessandra Rambolà, Nuria Andorrà i l’Ensemble L’Itinéraire, ni tampoc el component més local amb músics com Joan Martí Frasquier, Àlex Sansó  i grups com Morphosis Ensemble i la Kammart Ensemble.

El director del certamen, Joan Bagés, explicava, al fer balanç del festival del 2016, que l’innovador format és ”molt positiu” i permet “viure concerts de màxima qualitat dins de l’aposta que fem per la creació més radical i nova al nostre territori, perquè hi tenim dret i perquè amb la complicitat d’institucions i gent podem posar el nostre territori en el mapa de la creació actual”. En l’úlñtima edició hi va haver 30 activitats corresponents a 14 nacionalitats diferents.

 

 

Sense comentaris

Deixa un comentari